La Gambairon

Objectiu:

Fomentar l’activitat física entre totes les edats, tot coneixent diferents indrets i racons del poble de Guimerà i de la Vall del Corb. Amb la idea de poder disfrutar dels seus llocs més emblemàtics i respectar el seu entorn.

A través d’aquesta activitat volem donar a conèixer el bonic poble de Guimerà, els seus paisatges primaverals, el seu enllaçat de carrers laberíntics i els seus millors productes gastronòmics. 

L’activitat s’inicia a les piscines municipals de Guimerà per poder realizar la primera prova que és la natació. Després es desenvolupa per diferents racons i indrets del poble, tot arribant al pas més elevat que és el Santuari de la Bovera.  El recorregut vol donar a conèixer i descobrir diferents llocs del poble i fomentar el seu atractiu turístic.

Normalment l’obsequi pels guanyadors de les diferents categories que hi ha dins d’aquesta cursa, es algun producte de la terra. Per així donar a conèixer l’activitat gastronòmica que tenim al poble de Guimerà.

La prova normalmente es realitza el segon o tercer cap de setmana d’agost.

Natació estil lliure: La prova de natació consisteix a fer 4 piscines fins a completar una distància de 100 m. A la piscina, al mateix punt de control, existirà un avituallament líquid.

Bicicleta de Muntanya (BTT):La prova de BTT consisteix a completar un circuit senyalitzat d’uns 12 km, aproximadament, amb sortida i arribada a les Piscines Municipals. Aquest circuit passa per carretera, camins i tram urbà.

Cursa a Peu: La prova de cursa a peu consisteix a completar un circuit senyalitzat d’uns 2,5 km, aproximadament, amb sortida i arribada a les Piscines Municipals. Aquest circuit passa per carretera, camins, senders i tram urbà.